Unika och annorlunda resor

Letar du efter ett nytt och annorlunda sätt att resa? Idag finns det mängder med olika temaresor som anordnas utifrån människors alla intressen. Du kan t.ex. hitta golfresor och yogaresor, men du kan också hitta ridresor, dykningsresor och unika älgsafariresor.

Har du aldrig testat på en temaresa tidigare är det inte säkert att du har full koll på vad det innebär. Enkelt förklarat kan man säga att en temaresa är en resa med ett specifikt ämne. Det kan t.ex. vara djur och natur, storstad, konst eller sport. Just älgsafari är något som har blivit allt mer populärt under de senaste åren och är ett fantastiskt sätt för dig att få beskåda de magnifika djuren på nära håll. Dessutom sker hela äventyret från hästryggen, utan att du behöver några tidigare kunskaper.

Vad kostar älgsafari?

Det finns flera olika företag som anordnar älgsafari. Hur länge ni är ute och var i landet aktiviteten äger rum kan variera kraftigt. Det är inte ovanligt att många av dessa safarier anordnas i Kiruna och på andra platser uppåt i landet. Bor du långt ifrån måste du således även räkna med resekostnader. Även om priset kan variera en hel del ligger det vanligtvis mellan 1500-3000 kronor. Då får du vara ute en heldag på hästryggen och får även mat och dryck inkluderad.

Relaterade inlägg