Du ska ut och resa och vill förflytta dig så klimatsmart som möjligt. När kan det vara klokt att ta bussen, tåget eller bilen?

Resa klimatsmart

Om du vill resa klimatsmart ska du satsa på att cykla, ta bussen eller tåget. Du kan ta dig över hela världen med buss och tåg. Det är smart att planera ditt resande i god tid, i alla fall om du ska göra en längre resa. Flygets stora fördel är att det går väldigt snabbt. Du är i London på bara ett par timmar. Ska du ta tåget till London tar det ju mycket längre tid men samtidigt kommer du att få resa mer, verkligen vara en resenär och du kan resa med gott samvete. Det kan vara klokt att satsa på tåg om du ska göra längre resor. Åk tåg nattetid och spara mycket tid. Om du ska resa mellan mindre ställen är ofta buss det bästa alternativet. Från Cityterminalen i Stockholm tar du dig enkelt till varenda ort i hela Sverige. Den stora fördelen med buss är att du verkligen kan ta den till varenda liten plats i hela världen.

Bilen

Om du vill leva klimatsmart ska du naturligtvis undvika bil så mycket som möjligt. Men ibland kan man behöva ha bil för att ta sig till vissa ställen. Då ska du satsa på att köra en hybrid eller elbil. Idag är det också lätt att hyra elbilar och hybrider när du har kommit fram till ditt resmål. Du behöver alltså inte köra bil hela vägen till Paris eller Umeå, utan du kan ta tåget eller bussen och sedan hyra en bil på plats.

Relaterade inlägg