Tåg är det absolut klimatsmartaste sättet som du kan resa på. Du kan ta det över hela Sverige, Europa, ja, du kan resa nästan över hela världen med tåg.

Fördelar med tåg

Den största fördelen med tåg är att du kan resa klimatvänligt och bekvämt på samma gång. Du kan ta dig från Umeå till Malmö utan att släppa ut massa koldioxid. Då sätter du dig på SJ-tåget i Umeå och kan på ett bekvämt sätt ta dig ner till Malmö. Du sover också skönt på nattågen, vilket gör att du kan komma utvilad fram till din destination. Och förutom detta har många tåg en restaurangvagn.

Resa utomlands med tåg

Du kan även resa utomlands med tåg. Som att ta Snälltåget från Stockholm ner till Berlin över natten. Eller så köper du en interrailbiljett och reser i hela Europa. Har du varit i Thailand och skulle vilja åka tillbaka? Samtidigt som du vill minska dina klimatavtryck? Då kan du ta transsibiriska järnvägen över Ryssland och Kina, för att på så sätt ta dig ner till Thailand. Eller rentav ner till Australien om du också åker färja. Idag har det blivit vanligare att folk reser med bara tåg, buss och båt för att inte påverka klimatet så mycket.

Relaterade inlägg